ورود به خاک کشور اکراین برای ایرانی‌ها نیاز به یکی از انواع ویزا اوکراین دارد که هدف از سفر و اقامت، نوع آن را تعیین می‌کند. ویزای اوکراین را می‌توان به صورت حضوری یا آنلاین درخواست داد و مراحل آن‌را پیگیری کرد. جهت آشنایی با انواع ویزا اوکراین از جمله پر مخاطب‌ترین آن‌ها ویزای تحصیلی اوکراین تا پایان این بخش ما را در سایت موسسه مهاجرت لتسگویونی همراهی کنید.

ویزای اوکراین

کشور اکراین یکی از کشورهای مستقر در اروپای شرقی‌ست که سال‌هاست رویای پیوستن به پیمان شنگن را در سر دارد. این سرزمین با تاریخ پرفراز و نشیب و طبیعتی شگرف هر ساله میزبان مهاجران و مسافران متعددی شده که با دریافت ویزای اوکراین وارد خاک آن می‌شوند.

علاوه‌بر سفرهای گردشگری و بهره‌مند شدن از دیدنی‌های تاریخی و طبیعی این کشور، بسیاری از متقاضیان ویزای اوکراین به دنبال اخذ مجوز اقامت دائم هستند. روش های مهاجرت به اوکراین را در این صفحه از مجله موسسه مهاجرتی لتسگو یونی شرح داده‌ایم.

این سرزمین که از حاصلخیزترین خاک جهان پوشیده شده، در صنعت کشاورزی و مواد غذایی پیشرفت‌های بسیاری داشته است؛ از این رو، بسیاری از متقاضیان انواع ویزا اوکراین با هدف کار یا راه‌اندازی کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری به اکراین سفر و مهاجرت می‌کنند.

افزون بر تفریح، کار و مهاجرت، تحصیل در اکراین نیز یکی از راه‌های مهاجرت به این سرزمین است که به تازگی طرفداران خود را پیدا کرده است. بسیاری از دانشگاه های اکراین در لیست برترین دانشگاه های جهان دیده می‌شوند.

انواع ویزا اوکراین

همان‌طور که گفتیم ورود به خاک اکراین نیاز به دریافت یکی از انواع ویزا اوکراین دارد. درخواست و پیگیری ویزای اوکراین به‌صورت اینترنتی از طریق سایت سفارت صورت می‌گیرد اما ارائه مدارک و شرایط مورد نیاز باید به صورت حضوری انجام پذیرد.

لازم به ذکر است که سفارت اکراین در تهران خیابان باهنر واقع شده و در روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 09:00 تا 12:00 برای ارائه مدارک و از ساعت 11:00 تا 12:00 برای دریافت مدارک می‌توان مراجعه کرد. باید توجه داشت که سفارت اکراین در روزهای جمعه، شنبه و تعطیلات رسمی این کشور تعطیل است.

به طور کلی، ویزای اوکراین برای اقامت موقت اتباع خارجی صادر می‌شود و سه نوع کلی دارد:

ویزای تایپ B اوکراین

برای اقامت‌های بسیار کوتاه در کشور اکراین باید برای دریافت مجوز نوع B اقدام کرد. این مجوز که به دو صورت انفرادی و گروهی صادر می‌شود، اجازه حضور 5 روزه در خاک اکراین را به متقاضی می‌دهد. در واقع برای اموری نظیر ترانزیت (ویزای B01)، حمل و نقل کالا و مسافر (B02)، حمل و نقل اعضای خدمه کشتی‌های خارجی مستقر در بنادر اکراین (B03) می‌توان ویزای نوع B را دریافت کرد.

ویزای تایپ C اوکراین

ویزای کوتاه‌مدت اکراین که به مجوز تایپ C شناخته شده است، اجازه حضور در خاک اکراین را تا ۹۰ روز به متقاضی می‌دهد. به عبارت دیگر ویزای C برای افرادی صادر می‌شود که قصد دارند در بازه 180 روز، 90 روز را در خاک اکراین حضور داشته باشند.

این مجوز بسته به اهداف سفر در انواع مختلفِ یکبار ورود (در بازه زمانی ۳ ماهه)، دو بار ورود (در بازه زمانی ۶ ماهه) و مولتی‌پل یا چندبار ورود (در بازه زمانی یک‌ساله) صادر می‌شود، اما برای دوره بیش از 5 سال اعتبار ندارد.

برای اموری نظیر سفر تجاری (C01)، بازدید شخصی و دیدار بستگان (C02)، بازدیدهای رسمی به دعوت مقامات و نهادهای دولتی (C03)، حمل‌ونقل کالا و مسافر به‌صورت رفت و برگشت (C04)، بازدید از اتباع و شهروندان اکراینی (C05)، بازدید گردشگری و سفر توریستی (C06)، سفر درمانی و مراقبت‌های پزشکی (C07) نیاز است.

علاوه‌بر موارد فوق، برخی از فعالیت‌های سرمایه‌گذاری (C08)، فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، علمی، ورزشی (C09)، فعالیت‌های مذهبی (C10)، سفر کارمندان رسانه‌های گروهی (C11)، بازدیدهای رسمی به درخواست مقامات خارجی سازمان بین المللی (C12)، ماموریت‌های خارجی (C13)، حضور درمراسم خاکسپاری اقوان و خویشاوندان یا حق شهروندی اکراینی (C14) هم به ویزای اوکراین در گروه C نیاز دارند.

برای فعالیت‌های مربوط به منافع سیاست‌های خارجی و داخلی (C15) که در شمار موارد استثنایی هستند، گروه امدادی که برای رفع حادثه و عواقب اضطراری (C16) به اکراین سفر می‌کنند، یا خلبانان و خدمه پروازهای هواپیماهای بین المللی (C17) باید برای دریافت ویزای اوکراین در گروه C اقدام کنند.

ویزای تایپ D اوکراین

اقامت در کشور اکراین بیش از 90 روز نیاز به دریافت مجوز نوع D دارد. این نوع ویزای اوکراین که به مجوز اقامت بلندمدت هم مشهور شده است، به عنوان ویزای ورود چندگانه با اعتبار 90 روزه صادر می‌شود و قابل تمدید است.

برای مهاجرت به اکراین باید ویزای D01 از این سری ویزای اوکراین دریافت کرد. برای امور مربوط به اتحاد خانوادگی (D02)، اقامت دیپلماتیک (D03)، اشتغال در شرکت یا سازمان مستقر در خاک اکراین (D04)، اجرای پروژه‌های بین‌المللی (D05)، و برخی فعالیت‌های مذهبی مبلغین (D06) نیاز به این نوع مجوز است.

متقاضیان اشتغال در یک سازمان غیردولتی خارجی ثبت شده در خاک اکراین (D07)، اشتغال در یک شرکت خارجی ثبت شده در اکراین (D08)، اشتغال در بانک خارجی ثبت شده (D09) و اجرای طرح‌های فرهنگی، آموزشی، علمی، ورزشی یا پروژه‌های داوطلبانه در خاک اکراین (D10) باید برای دریافت مجوز گروه D اقدام کنند.

برای اشتغال در شعبه‌ای از شرکت مربوط به رسانه‌های جمعی خارجی در اکراین (D11)، یا افراد سرمایه‌گذار، شرکت‌کننده یا مالکین سودمند (از یک شخص حقوقی ثبت شده (D12) باید ابتدا ویزای اوکراین از گروه D کسب کنند.

ویزای تحصیلی اوکراین (D13)، مجوز اقامت موقت از طریق ازدواج (D14)، و مجوز همراهی خانواده (مقیم کشور اکراین) (D15)، از جمله مجوزهای گروه D بر شمرده می‌شوند. علاوه‌بر این ورود به خاک اکراین از طریق معاهدات بین‌المللی دولت (D16) که از موارد استثنا محسوب می‌شود هم نیاز به مجوز گروه D دارد.

پس از آشنایی کلی با انواع ویزا اوکراین، در ادامه به شرح و بررسی پرتقاضاترین ویزای اوکراین یعنی ویزای تحصیلی اوکراین، ویزای توریستی اوکراین و ویزای کاری اوکراین می‌پردازیم. برای مطالعه مدارک و شرایط مورد نیاز انواع ویزا اوکراین تا پایان همراه لتسگو یونی باشید.

ویزای تحصیلی اوکراین

بسیاری از متقاضیان تحصیل در اکراین به دنبال دریافت پذیرش تحصیلی از رشته‌های پزشکی هستند؛ به دلیل اهمیت این موضوع در میان متقاضیان مهاجرت تحصیلی، در صفحه جدیدترین شرایط تحصیل پزشکی و دندانپزشکی اوکراین به شرح مدارک موردنیاز پذیرش تحصیلی پرداخته‌ایم.

برای رسیدن به این اهداف ابتدا باید شرایط دریافت ویزای تحصیلی اوکراین مطالعه شود تا با ارزیابی وضعیت تحصیلی خود و بررسی مدارک مورد نیاز آن، ابتدا برای اخذ پذیرش تحصیلی از موسسات آموزشی معتبر اکراین و بعد برای مهاجرت تحصیلی اقدام کرد.

متقاضیان تحصیل در اکراین می‌توانند برای اخذ پذیرش تحصیلی از تمامی رشته‌ها و مقاطع تحصیلی اقدام کنند. تحصیل در دانشگاه‌های این سرزمین به دو زبان انگلیسی و اکراینی صورت می‌گیرد؛ بنابراین برای تحصیل در اکراین در هر دو مرحله اخذ پذیرش و ویزا باید مدرک زبان (بسته به نوع انتخابی) را با نمره مناسب ارائه کرد.

دانشجویان بین‌المللی تنها با ویزای تحصیلی اوکراین می‌توانند حدود ۲۰ تا ۳۰ ساعت در هفته (بسته به مقطع تحصیلی) مشغول به کار پاره‌وقت شوند. دانشجویان به ازای هر ساعت کار پاره‌وقت می‌توانند ۸ تا۱۰ دلار درآمد داشته باشند. در تعطیلات رسمی مانند تعطیلات تابستان و کریسمس محدودیتی برای کار دانشجویان خارجی وجود ندارد.

برخی از متقاضیان تحصیل در اکراین با ویزای توریستی وارد خاک اکراین می‌شوند و به صورت حضوری اقدام به دریافت پذیرش تحصیلی و ثبت نام در موسسه آموزشی مورد نظر می‌کنند. طبق قوانین این کشور اتباع خارجی برای تبدیل ویزای توریستی اوکراین به ویزای تحصیلی باید خاک اکراین را ترک کنند و از کشور مبدا برای اخذ ویزای تحصیلی اوکراین اقدم کنند.

مهم‌ترین مدرک برای ثبت درخواست ویزای تحصیلی اوکراین نامه پذیرش تحصیلی اصلی از سوی موسسه آموزشی معتبر مستقر در کشور اکراین است. برای این منظور باید شرایط مورد نظر پذیرش دانشجویان بین‌المللی در سایت رسمی موسسات آموزشی مطالعه شود و در صورت واجد شرایط بودن پذیرش تحصیلی دریافت شود.

پس از دریافت نامه پذیرش تحصیلی نوبت به تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی می‌رسد؛ برای این منظور باید به سایت سفارت به آدرس visa.mfa.gov.ua مراجعه کرد. شماره فرم به صورت اتوماتیک مشخصی می‌شود. برای پیگیری و دسترسی به فرم درخواست و امور پس آن، رمز عبوری به آدرس ایمیل متقاضی ارسال می‌شود که باید تا پایان پروسه از آن استفاده کرد.

یکی از مراحل اخذ انواع ویزا اوکراین مراجعه حضوری و شرکت در جلسه مصاحبه است. تاریخ مراجعه و رزرو وقت جهت مراجعه متقاضی به سفارت برای ارائه مدارک لازم و شرکت در جلسه مصاحبه به صورت اینترنتی یا تلفنی هم صورت می‌گیرد. وضعیت پردازش فرم درخواست از طریق ایمیل به اطلاع متقاضی می‌رسد.

بنا به گزارش سایت سفارت، مدت زمان صدور ویزای اوکراین با درخواست فوری 5 روز کاری، و مدت زمان صدور مجوز عادی به 10 روز کاری کاهش یافته است.

مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی اوکراین

برای دریافت ویزای تحصیلی اوکراین باید لیستی از مدارک گردآوری شود تا ضمیمه فرم درخواست بررسی شود. باید توجه داشت که پاسپورت معتبر با حداقل یک‌سال اعتبار و تعداد صفحات کافی برای ویزای اوکراین لازم است.

علاوه‌بر این مدارک و سوابق تحصیلی و شغلی باید به زبان اکراینی ترجمه شود. مهم‌ترین مدارک و شرایط مورد نیاز ویزای تحصیلی عبارت هستند از:

• ترجمه پلمپ‌شده ریز نمرات مقطع دبیرستان با مُهر وزارت خارجه و دادگستری
• ترجمه پلمپ‌شده ریز نمرات پیش‌دانشگاهی به صورت جداگانه با مُهر وزارت خارجه و دادگستری
• ترجمه پملپ‌شده و اصل مدرک دیپلم به زبان اوکراینی به صورت جداگانه با مُهر وزارت خارجه و دادگستری
• ترجمه پملپ‌شده و اصل مدرک پیش‌دانشگاهی به زبان اکراینی به صورت جداگانه با مُهر وزارت خارجه و دادگستری
• ترجمه پملپ‌شده و اصل مدارک دانشگاهی به زبان اوکراینی به صورت جداگانه با مُهر وزارت خارجه و دادگستری
• مدرک زبان انگلیسی یا اکراینی با نمره مناسب
• ترجمه و اصل شناسنامه
• ترجمه معتبر صفحه اول پاسپورت به زبان اکراینی
• جواب منفی آزمایش ایذر و هپاتیت که حداقل ۲ ماه پیش از تاریخ درخواست صادر شده باشد
• ترجمه گواهی سلامت
• گواهی تمکن مالی
• گواهی عدم سوءپیشینه
• اصل دعوت‌نامه معتبر صادر شده از موسسات آموزشی اکراین

باید توجه داشت که برگه نتیجه آزمایش سلامت متقاضی باید در سربرگ کلینیک معتبر صادر شود و نام پزشك معالج و مشخصات متقاضی در جواب آزمایش درج شده باشد. این گواهی باید به زبان اوکراینی ترجمه شود.